Met Marjon’s PGB begeleiding kan ik zelfstandig blijven wonen.

Na een lange ziekteperiode had ik geen overzicht meer over financiën en paperassen.
Vanuit het PGB kreeg ik hulp om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Voor administratie en financiën werd dat de PGB begeleiding door Marjon. Eerst wekelijks, nu eens in de vijf à zes weken, omdat ik steeds meer zelf kon en kan. Met Marjon’s begeleiding en vele complimenten kwam het belangrijkste: mijn zelfvertrouwen!

In één uur opruimen en ordenen gebeurt veel wat ik jaren uitstelde omdat ik er uren, dagen, weken, maanden, jaren over zou doen. Andere dingen leken en lijken belangrijker, een drogreden want nu vind ik alles veel sneller en opbergen is een makkie.
Bij weggooien, in een behapbaar tempo, vroeg Marjon me steeds of ik blij van zo’n ding werd. Ze maakte niet de fout: “Ik zou het wegdoen”, en ze zei ook niet dat iets met emotionele waarde er niet mooi meer uit ziet.
Zijzelf ziet er altijd goed verzorgd uit, dat ben ik zelf ook weer leuk gaan vinden. In heel veel geeft ze het goede voorbeeld, de beste manier van onderricht. Ze geeft desgevraagd feedback, alles is bespreekbaar!
Op haar website in “Over Marjon” schrijft ze zelf onder meer: “Doelgericht, discreet, betrokken, met aanstekelijk enthousiasme, een vleugje humor en mijn vakkennis coach ik u naar oplossingen”. Daar is geen woord teveel aan gezegd. Hoewel ik altijd opzie tegen het voorliggende werk (voor mij voor een deel nog een rijstebrij, hoewel ik door haar de paplepel ontgroeide en ik nu zonder servet aan het banket zit en daarvan geniet), zijn het qua humor de leukste uurtjes met mijn verschillende hulpverleners: haar lach is aanstekelijk, we liggen geregeld in een deuk tot slappe lach toe.
Nu er vanuit de overheid nieuwe regelingen komen voor PGB begeleiding, hoop ik Marjon echt nog zolang dit nodig is te mogen behouden, voor werkzaamheden en als persoon zou ik haar vreselijk missen!
– Angela Walraven (via Google: Angela Walraven, Ewijk of Angela Walraven, gedichten)